czwartek, 5 maja 2016

Na dzień dobry lub dobranoc TWAROŻEK ZE SŁONECZNIKA

Przepyszny TWAROŻEK RAW ze słonecznika

Amazing quark from sunflower seeds :)







że niby ze słonecznika, to na pewno nie dorównuje prawdziwemu twarożkowi? a założymy się?

Wczoraj zrobiłam- chłodził się w lodówce aż przez noc, bo zrobiłam go tyle, że musiałam rozłożyć na dwa posiłki.... pyszne!

Przepis:
słonecznik (w zależności ile chcecie uzyskać twarożku) namoczony od 4-12 godzin
ząbek czosnku (lub dwa w zależności od ilości)
sok z cytryny lub woda z ogórków kiszonych (wersja Polska)
rzodkiewka
szczypiorek
przyprawy do smaku

Wodę ze słonecznika odlewamy, słonecznik do naczynia wsypujemy
dodajemy czosnek następnie sok z cytryny (lub wodę z ogórków)
ilość zależy od tego jaką konzystencję twarożku chcemy uzyskać
blendujemy
dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę
posiekany szczypiorek
i przyprawy (jeśli jeszcze potrzeba)
SMACZNEGO KOCHANI!!!


Recipe:

sunflower's seeds (it depends how much do you want to get) from water (4-12h in water)
clove of garlic (or two cloves)
lemon juice freshly juiced
radish
chives
spices for taste

Drain off the water from sunflower's seeds. Seeds put to the bowl. Add garlic and lemon juice. Blend. Add more lemon juice if you want to your quark has a more liquite consistence. Add chopped radish and cutting chives. Flavour for taste.

Enjoy your meal GUYS!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz